Saturday, November 28, 2009

.b.i.n.t.a.n.g.

malam berseri dengan kehadiran bintang.
aku punya 1 tabiat di mana setiap malam aku akan mendongak ke dada langit.
hanya untuk melihat kehadiran bintang.
kadang juga aku bisa untuk mengira.
walaupun tahu mustahil untuk mengetahui jumlahnya.
aku punya bintang kegemaran ku sendiri.
yang selalu akan bersinar terang.
seperti sentiasa memberi sinar dan harapan.
kadang ada juga malam tanpa bintang.
namun kecantikan malam itu tetap menemani hariku.
walau ianya lebih sepi dan kelam.
.........................
kamu tahu kamu adalah .b.i.n.t.a.n.g. bagiku.
kerlipanmu tidak pernah padam walau saat aku memejamkan mata.

Sunday, November 22, 2009

perubahan dalam perjalanan.

dari semasa ke semasa, pasti kita akan mengalami perubahan.
sama ada kita sedar atau tidak, pasti ada perubahan yang berlaku.
masih ingat lagi di kotak fikiranku.
dahulu ketika masih kecil, jika ada yang bertanya,
"nanti... dah besar nak jadi apa??"
huhu.. masa tu fikiran ku kosong..
konon2 jawab nak jadi cikgu la.. nak jadi polis la.. nak jadi doktor la..
macam 2. dulu, setiap kali isi borang kat sekolah, setiap tahun pasti isi di ruangan 'cita-cita' akan bertukar2.
jika diimbas kembali waktu itu kini, aku tersenyum sendirian.
.....(=.....
langsung tidak terfikir untuk menceburi bidang yang aku libati sekarang.
itu perubahan.
semakin banyak corak dan warna yang aku tempuhi di dalam perjalanan ini.
kadang, ada juga terfikir. perlukah ada perubahan?
tapi aku tetapkan dalam hati.
perubahan itu harus ada.
cuma bagaimana kita nak mengalami perubahan.
itu yang penting.
.............................
ingat x dulu, pasti kita ad buku biodata kan?
minta biodata kat kawan2 sekelas.
dalam tu, macam2 kene isi.
hobi,kenangan manis, kenangan pahit, makanan kegemaran,minuman kegemaran... ((=
hehe.dulu, hobi mesti sama. kumpul setem la, membaca la.
baru kusedar.waktu itu, dunia ku tidak luas seperti sekarang.
semakin banyak hari yang dilalui, semakin luas dunia dimataku.
perubahan demi perubahan dilalui sepanjang tempoh itu.
kini, jika ditanya hobi dimasa lapang.
aku tersenyum sendirian.
kerana semakin banyak perkara yang aku kenal dan aku suka.
kadang2 itu, jumpa perkara baru, yang lama perlahan2 dirtinggalkan.
tapi ada satu yang terus melekat di jiwaku.
membaca. tidak betah rasanya jika duduk sahaja tanpa berbuat apa2.
jadi lebih baik membaca.
.............................
sekarang.
banyak perkara yang bermain di mindaku.
tidak seperti dahulu lagi.
mungkin sudah sampai satu tahap dimana aku harus berfikiran dengan lebih matang.
kehidupan ini indah. terlalu sayang untuk dibazirkan begitu saja.
aku harus menjadi seseorang.
itu azamku.itu perjalananku.
...............................
manusia itu hanya mampu merancang.
kita hanya berusaha untuk menetapkan yang terbaik.
siapa tahu masa depan mungkin berubah.
itu semua kuasa-Nya.
hanya dia yang tahu perjalanan kita.
aku akan terus berharap dan berdoa.
moga perjalanan ku diberkati-Nya.
amin.
...............................

Wednesday, November 11, 2009

nota

sudah lama tidak singgah di sini.
sudah bersawang agaknya.
aku tidak ke mana.
masih di sini.
tidak ada apa yang berubah.
cuma hidup ini makin dipenuhi aktiviti.
juga makin kurang kesempatan untuk berulit dengan mimpi.
semuanya harus realiti.
kadang aku penat.
kadang aku mahu berhenti.
tapi ada yang harus aku tepati.
janjiku pada diri.
biar jiwa ini meronta.
tetap akan aku tahan.
dengan sedikit kekuatan.
dengan sedikit kepercayaan.
pasti semua akan berbaloi nanti.
insyaAllah.

Thursday, October 29, 2009

bila sedey, eskrem jadi peneman.

wuu.
saya nak makan eskrem.
nak makan.nak makan.
eskrem ubat terbaik untuk saya.
eskrem.eskreem.eskreeeeemmm.



-emosi x stabil-

Sunday, October 25, 2009

perasaan ini mengganggu gugat.menggigit gigit.

di saat aku mempunyai submission.
di saat aku tidak lagi punya masa.
di saat aku harus meletakkan sepenuhnya tumpuan ku.
perasaan ini datang mengganggu gugat. menggigit gigit diri.
di tarik2.sehingga berjaya menguasai diri.
waaaa.....
MALAS!.
pergi jauh dari diriku.
aku tidak butuh kamu!
kamu hanya datang untuk melekakan aku.
aku benci dikuasai kamu.
plss... tinggalkan aku.
tinggalkan aku.
tinggalkan aku.
...

Wednesday, September 30, 2009

.on my way reach the rainbow.

yeay, our EE project dah pun submit n present ptg td..
so, from now on, i will focus on my studio project..
lalalala...
not only the presentation board , but the design report too!!
huhu...
hope i can complete all this thing on time.
just 19 days left. chiayo!!!

mari mengejar pelangi!!!

Monday, September 28, 2009

.sempurna.

topik dlm kereta td..
sempurna.
mencari kesempurnaan?
atau..
mencari seseorang yang sempurna?
................................................................
aku punya jawapan ku sendiri.
hanya mahu mencari seseorang yang boleh melengkapi diri ini.
aku tidak sempurna.begitu juga si dia.
aku hanya mahu dia melengkapi kekurangan ini dan mungkin juga aku bisa melengkapi kekurangannnya.
saling melengkapi.
uhuk.bisakah...insyaAllah.. ^_^

Tuesday, September 15, 2009

akhirnya... saya boleh tdoq lena... I_I

some of my sketches..


alhamdulillah....
seksaan sebelum cuti nie dah pun lepas..
td dh crit...
n can proceed trus..
fuh!!! lega...
tp td hampir2 terlepas crit..
kalo terlepas, saya teriak la...
bertungkus lumus wat design smpi x tdoq, last2 x dpt tunjuk... mmg wajiblah saya kecewakan kalo camtu.. huuhuhu..
td, lps siapkan my last sketches, trus blk bilik for mandi n solat subuh...
pastu truih mai studio blk...
den ms tgh tngu Mama smpi, me bole tetidoq plak..
hukhuk...
nasib baik terjaga!!
kalo x... tragedi la di bulan posa nie... huuu..
lps terjaga tu, truih bgn amik skteches, dgn muka bangkit tdoq, p depan nk present...
semangat dak saya?? =P
sampai2 depan, OOo lei san tgh crit...
poor her.. kene marah... Mama x suka die nye layout..
huuu...
n me.. dah ketaq dah...
takot kene tempias kemarahan itu...
dupdap dupdap dah nie....
lps je hbs lei san present, saya cpt2 pinkan my layout sume kat board tu...
Mama, orng x smpt bka mulut lg mmg dh suka mencelah kan..
biarkan jela kat die...
den when i start my presentation, alhamdulillah..
everythings going smoothly..
huuu...
mmg la ad kene ubah sket2..
but it doesnt matter.. as long as she can accept my design concept & proposal..
cuba sedaya upaya yakinkan die mcm mana i nye design nie berjalan...
n she said okie... =)
now... i wanna qada blk tdo2 yg terlepas tu...
ngeeee...
saya juga sudah boleh pulang ke kampung untuk berhari raya... @_@
but remember!!!
i have 2 projects to be submitted after hari raya..
so, how come i can enjoy my hari raya leave???
blk esok saya kene penuhkan kereta saya dgn buku2 + fail2 + n butter paper...
angkut sume bawa blk...
doakan saya bole wat keje kat umah ya!!!
takot nnt asik duk mkn kuih raya n tgk tv ja... uhuk!!! (saya duk nmpk dah..)
kawan2, jom balik raya!!!..
o0o0o0 balik kampung!!! (lagu sudirman.. =P)


Friday, September 11, 2009

gimme strength... !_!

huuu...
bgn2 tdo, baca msg from my alien fren,
"haidah, jgn sedih lar.. brtau sy kalau ad ape2 yg sy blh tlg..^_^"
huuu...
thanx for ur words...
sgt terharu...
n make my tears drop again....
T_T

Wednesday, September 9, 2009

sesi berbuka puasa..


hehe..
last monday, ajak kengkawan buka posa kat umah..
ada la dlm 15 orng kot kawan2 datang..
huhu.. dah agak lama x wat kenduri camtu.
so agak penat sket.
tp tgk kengkawan sume enjoy, so, sy pun hepy yippy!!!
den semalam, ari selasa,
bka posa ngan mega n dayah..
my old frens at sp2..
mega belanja..
huhu..
thanx mega..
makan kat pizza hut.
mega dah tunaikan hajat saya nak makan spagetti..
yeyyy!! hepy yippy lagi!!! =)

n today..
bka posa ngan bdak2 architecture n master HBP..
ramai gak yg join, dlm 30 orng mcm tu..
Pakku n famly pun ad...
best!! Pakku yg sporting morting...
ngeee..
to kengkawan yg join., tq very much..
man pun dah lega, mende nie dah settle!
so after dis, ad lg 2 undangan bka posa...
ari jumaat, dayah ajak bka posa ngan kengkawan die..
sy cuba memenuhi undangan...
n ari sabtu, dr.muna ajak p umah die..
teeheee... insyaAllah... =)

Saturday, September 5, 2009

xtvt saya sekarang @_@

  • i'm working on my literature review assignment given by dr malik.
  • need to submit on dis wednesday, but nothing of them is complete yet..
  • uhuk!!! my topic for this lit. review is "renewable sources of energy : to minimized the ecological impact both in construction and operation."

anybody out there volunteers to help me????

please raise ur hands up!!! tinggi2!!! =P

Thursday, August 27, 2009

ku ingin terbang!

huuuu..
saat ini, mahu saja aku pergi ke tempat tinggi dan mendepakan tangan semahu mahunya...
aku ingin bebas....
aku ingin lepas...
seperti perasaan puas terbang di awanan.

huuu...
saat ini mahu sahaja aku sembunyi..
dari kerja2 yang berlari.
dari mereka yang memberi.
atau halimunan kan saja diri ini???

huuuuu....
tensen..

Tuesday, August 25, 2009

h.i.l.a.n.g.

berlari.


jari bertaut.


dibawah redup awan.


titis titis hujan menyapa lembut tubuh.





hilang.


kedengaran lagu berkumandang, Eternal Flame by The Bangles.


membuai2 sang bidadari.


berhenti.


hilang.


mana2!!!!!


argh!!!!


sudah pergi.


tersentap.


hanya mimpi rupanya.



hai mimpi.


kembalilah.


aku masih mahu diulit cerita indah.


dengarkan aku ceritamu.


kembalilah.....

Sunday, August 23, 2009

selamat ulang tahun..


titis titis air lebat jatuh ke bumi.
menyapa mesra si rumput yang berbaring.
angin berdesir berirama menyambut pagi.
membawa berkah dari ilahi.
ku intai sang hujan dari jendela.
hatiku turut berlagu riang.
mengagumi kebesaran mu yang Esa.
begitu juga harapan dan sayang ku pada si dia.
semoga rahmat-Mu tercurah padanya sentiasa.
saat ku tebangun dari lenaku.
ingatanku ada padanya.
si dia yang bakal berulang tahun.
ku coretkan pena di buku nota kakiku.
selamat ulang tahun sayang.
semoga hari hari yang menantimu lebih baik dari hari hari sebelumnya.
insyaAllah.

Saturday, August 22, 2009

coretan orang asing`

kata orang...
bulan ramadhan nie, bulan mulia..

kata orang...
time nie la kita nak wat pahala..

kata orang...
bulan nie, banyak dugaan Nya..

kata orang...
ujian dan dugaan tu mendewasakan kita...

kata orang...
sabar tu jalan penyelesaiannya...

kata orang...
aku nie chumil orangnya...

hikhikhik...
selamat berpuasa.. =)


bicarakupadabintang::serabut saat ini.sakit kepala.demam.PC lak wat hal.sigh.....


Wednesday, August 19, 2009

bomoh ujan or bomoh siam???

dua dua pun bukan...
huuuu...
kakwan ckp, penyakit sy nie kene p jmp bomoh...
doktor pun x ble ubat penyakit saya..
kene p jmp bomoh special....
bukan bom0h ujan bukan jugak bom0h siam...
tapi....
bomoh dr klantan..
huuuu...
penyakit sy sbb asik tingat kat kamu ka???
waaa....
mr.si dia...
sy rindu kamu dgn bangat..

dugaan mendatang..

hukhuk..
demam saya dtg blk..
kali ini lebih lagi..
huuuu...
saya yg diuji.
subhanallah..
sy nk sembuh cpt.
bnyk lg mende sy nk kene settlekan..
=(

kawan2... doakan sy sembuh cepat yea!! T_T

Friday, August 14, 2009

hepy!!!hepy!!!hepy!!!! ~versi gambar 3~

gambar atas stage.
nervous tu... agaggagaga.. =P



Thursday, August 13, 2009

hepy!!hepy!!hepy!!! ~versi gambar 2~


















hepy!!hepy!!hepy!!! ~versi gambar~














HEPY! HEPY! HEPY!

huhu...
alhamdulillah..
my convocation day dah berlalu dengan lancar.
thanx to my mom, dad n bro yg dtg berkongsi kegembiraan.
nervous gak la nak naik stage mula2..
but then, dpt kata2 semangat. truih x sabaq nak naik stage! =)
huhu..
tp, lepaih kluaq DTSP, sume pakat cbuk ngan family masing2..
x dan nak tngkap gambaq ramai2...
so, today, balaih dendam!!!
tngkap gambaq puaih2!!!
thanx to yaya yg jd photographer.. =)
esok nk tngkap gambaq lagi!!!!
sesi bergambaq ngan my seniors lak...
yeay!!!! hepy!!hepy!!!hepy!!!
dapat gift dr kengkawan..
thanx a lot!!!!
huhu..
ad yg wat gift nie smpi terpotong jari habih!!
btoi2 semangat.. thanx!!! =)

to my all frenz (including all my seniors),
congrates once again...
chiayo!!!gambate!!!berusaha!!!
teruskan perjuangan kita.
gud luck n all d best..
peace!! =)

to mr si dia..
berusaha jugak!!
sama2 kita menuju puncak k!
=)

Saturday, August 8, 2009

~melalui hari hari yang penuh kehangatan~

huuuuu...
badan saya yang hangat..
disahkan demam.
x mampu nak wat pape.
hanya mampu tdo dan menangis.
thanx to wawan yg bawa sy p klinik.
huuuu...
sungguh x larat.
sori gak to my group members.
sy x mampu nk tolong korng wat model + presentation slide.
n to my dearest frenz, liani n liana, hepy belated beday..
huuuu..
sy x smpt nk wish kat kamu berdua... ;(
nnt ampa mai cnie kita enjoy na....
......................................................

sy nak sembuh sblm hari konvo....
hukhuk....

Monday, August 3, 2009

my big day!!!! here it comes..

yeey!!!!!
after 3 years.....
struggling, crying,messing, etc.
finally!!!!!
i can hold the scroll...
to my precious frenz yg bakal konvo skali...
congratulations...
to my dearest seniors, juniors n frenz out there,
jemput2 la datang... meriahkan hari ktorng...
....................................................................................
alhamdulillah..
skang dah berada d 4th year..
huhu...
makin tough.. makin pening...
hope everything goes smoothly..
insyaAllah...
....................................................................................
to x2...
x sabaq nk jumpa ampa sume!!!!
ami windu!!!!
mmmuaahhh muaaaahhhh!!!! =)
....................................................................................

Thursday, July 30, 2009

Wednesday, July 29, 2009

to my precious frenz..

huhuhu...
to wawan n yaya..
huhu.. sy sangat rasa bersalah.
dah jarang berjumpa n kluar makan bersama.
ketahuilah, saya sangat berserabut n pening kepala.
waaaaa.... takuutnya saya.
x taw lak mcm nie jd dak 4th yr ghupanya...
agagaggaga...
liani...teman saya teriak!!!!